Tornatore

Tornatore-gården ble anlagt i 1865 og i tradisjonen tro ble deler av den oppdyrkede marken øremerket drueranker. Gården ligger på nordsiden av Europas høyeste aktive vulkan, Etna, og i 1910 videreutviklet Giuseppe Tornatore eiendommen med et vinhus i distriktet Piano Fiera og hadde samlet to hektar vinmark.

 

Interessen for Siciliansk vin har siden den gang skutt i været, og særlig når det gjelder vin fra marker i nærhet til Etna. Her har jordsmonnet karakteristisk vulkansk opprinnelse, og er et resultat av fragmentert lava, aske og lapilli. Etter Etnas utbrudd ble det dannet store daler med svart jord. Disse er både dype og svært fruktbare, og klimaet på Etnas nordside er mildt.

 

Siciliansk vin har fått mye oppmerksomhet grunnet kombinasjonen av jordsmonnet, klimaet og den store fagkunnskapen til produsentene. Bøndene dyrker hovedsakelig de lokale druene Nerello Mascalese, Carricante og Cataratto.

 

I dag eier Tornatore totalt 60 hektar vinmark i distriktene Bragaseggi, Piano Dei Daini, Zottorinotto, Pietrarizzo, Malpasso, Pietramarina, Torre Guarino, Carranco og Trimarchisa. Vinmarkene ligger på 550 til 700 meters høyde og alderen på rankene varierer fra tre til 40 år. All innhøsting gjøres for hånd, og druene vinifiseres med moderne produksjonsmetoder.

 

 

 

Besøk deres hjemmeside her.