De Wetshof Estate

Navnet De Wetshof har vært synonymt med produksjon av vin i Sør-Afrika siden 1970-tallet. Som den første registrerte vingården i Robertson Wine Valley, har De Wetshof blitt kjent internasjonalt på grunn av den banebrytende rollen de har spilt i å introdusere denne edle burgundiske druen Chardonnay til landet. De Wet-familiens vinproduksjonsarv kan spores tilbake til 1694 da de første De Wets ankom Kapp. I dag er De Wetshof en av få tredjegenerasjons vingårder i Sør-Afrika. Her har Johann de Wet tiltrådt rollen som administrerende direktør, og er ansvarlig for De Wetshofs vingårder, mens bror Peter driver økonomi og logistikk. Begge er også aktivt involvert i vinproduksjon og strategi sammen med sin far Danie.

Danie er en pioner innen noble hvitviner i Sør-Afrika og har også introdusert røde varianter til Robertson Wine Valley. Utdannet ved Geisenheim-instituttet i Tyskland, et av verdens ledende sentre for studiet av vindyrking og kjellerteknologi, har Danie klart og utnytte det unike jordsmonnet til De Wetshof. Med omhyggelig oppmerksomhet på detaljer, og med toppmoderne teknologi som  sørger for at arbeidet i kjelleren kompletterer gavene til naturens vingårder.

 

De Wetshof – House of Chardonnay

Med sine skarpe hvite bygninger, rosebusker og jakarandatrær, har eiendommen blitt et velkjent landemerke i Robertson-vindalen. Kjellerfasaden er basert på det anerkjente og historiske First Customs House i Cape Town, mens smakerommet/administrasjonskontorene er en kopi av Koopmans/De Wet House i Strand Street, Cape Town, som dateres tilbake til 1791. Begge bygningene ble designet. av Louis Michel Thibault en av de mest anerkjente arkitektene innen tidlig Cape-arkitektur.

Tusenvis av lokale og utenlandske turister besøker vingården De Wetshof hvert år for en smak av historien og et glimt inn i fremtiden til sørafrikansk vin.