Cherubino Valsangiacomo

Opprinnelsen til Cherubino Valsangiacomo dateres tilbake til 1831, i Sveits. Det året grunnla Vittore Valsangiacomo en vingård med navnet hans i Chiasso, i den sveitsiske kantonen Ticino, ved siden av grensen til Italia. Det er den første vingården i familien. På slutten av 1800-tallet bestemte sønnen hans Cherubino Valsangiacomo seg for å åpne et vineksportselskap i Valencia og Alicante, tiltrukket av de logistiske forholdene i havnene og den utmerkede frukten av landet. Cherubino, i likhet med sin far, legger navnet sitt til vingårdene

I 1890 hadde virksomheten vokst så mye at Cherubino Valsagiacomo hadde produksjonsfasiliteter i Chiva, Requena, Utiel, Monóvar, Yecla og El Grao de Valencia – denne siste forble selskapets hovedkontor til 1997. Det året gjorde Cherubino en viktig forpliktelse til å fremtiden og kvaliteten og flyttet til Chiva.

 

I 2002 ble vingårdene utvidet og modernisert ytterligere, og det ble bygget et nytt produksjonsanlegg og  tappelinje.

 

I 2008 startet prosjektet Bobal de San Juan, som hadde som mål å lage 100% røde og roséviner fra gamle Bobal-vinstokker, gjæret og modnet i betongtanker. De gamle fasilitetene til kooperativet i San Juan ble tilpasset den nye måten å fremstille og lagre Bobal-druen, med fokus på å beholde særpreget i denne lokale druen.

 

Prosjektet ble fullført med anskaffelse av en vinmark på 10 hektar med over 100 år gamle Bobal bush-vinstokker, som ligger 750 meter over havet i Requena kommune.