Cantina di Soave

Cantina di Soave er en vingård som ligger i Soave-regionen i Veneto, Italia. Vingården ble grunnlagt i 1898 og er kjent for å produsere hvitviner av høy kvalitet.

Soave er historisk et av de mest kjente og mest eksporterte italienske hvitvinområder. På 70- og 80-tallet begynte noen av store industrielle vinprodusenter å eksportere store mengder Soave. Dette førte til en overproduksjon, som utvannet både kvalitet og prisbilde og som ødela da noe av renomméet til Soave på internasjonale markedet. Derimot siden slutten av 1990-tallet, har man jobbet knall hardt for å snu denne utviklingen. Soave som område har opplevd en liten renessanse. Nøye beplantning av vinmarkene, fokus på den lokale Garganega-drue, reduksjon av mengder, moderne vinifisering i små partier og kontrollert miljø har alle bidratt til denne gjenopplivingen.

 

Cantina di Soave forvalter 48 % av vingårdene i Soave-området, og derav 43 % av vingårdene i Soave Classico-sonen. På vingården bruker man den mest moderne teknologien til å styre kvalitetskontrollen av både vinmarker, druer og vinproduksjon.