Azienda Agricola Cortese

Den første innskytelsen til ekteparet Marina og Stefano Girelli etter overtagelsen av Azienda Agricola Cortese i 2016, var å replante vinmarkene i sin helhet. Etter et tiår med mislighold var rankene i forferdelig forfatning, men innhøstingen nærmet seg med stormskritt og ekteparet besluttet heller å forsøke å redde innhøstingen for så å iverksette mer radikale metoder.

Det ble aldri gjort og ekteparet har heller ikke angret på avgjørelsen. Selv om misligholdet var påtagelig, forstod Marina og Stefano Girelli at de gamle vinmarkene hadde helt unike kloner og at de modne druene var av svært høy kvalitet. Etter noen ukers intens aktivitet, ble innhøstingen startet den tredje uken i august i 2016.

 

I dag er gården i god stand, og ekteparet har satt seg grundig inn i vinrankenes unike kvaliteter. Driften er økologisk, og de produserer karakteristiske kvalitetsviner med en blanding av moderne teknologi og etter gamle sicilianske tradisjoner. Dette innebærer blant annet gjæring i terrakotta, en teknikk som muliggjør skallkontakt over lengre tid. En annen teknikk er gjæring i åpne fat. Med denne teknikken kan de lage mindre produksjoner av gangen – en slags mikrofermentering.

 

Besøk deres hjemmeside her.