- Fisk
- Lyst kjøtt
- Ost
- Skalldyr
Vinmonopol nr.: | 15012301 |
---|---|
Produsent | Tornatore |
Årgang | 2021 |
Alkoholprosent | 12,5% |
Volum | 0,75 l |
Land | Italia / Sicilia |
Drue | Carricante |
Sukker | 0,9 g/l |
Syre | 6,6 g/l |
Emballasjetype | Glass |
Etna Bianco er lagd på den lokale druen Carricante, dyrket i terrasser med vulkansk jordsmonn som ligger 650 meter over havet, i den nordlige skråningen av vulkanen Etna. Druene høstes manuelt i små kasser, Druene avstilkes før det gjøres en myk pressing. Etter gjæring hviler vinen på bunnfall i ca. tre måneder.
Vinen har en blek strågul farge med en intens grønnaktige kant. Hint av grønt eple, grapefrukt, hvit fersken, mentol og aromatiske urter, markerer nesen til denne vinen som viser sin sanne identitet i munnen med en behagelig smak og friskhet fullført av en herlig mineralitet. Serveringstemperatur 10 ° -12 ° C.
Tornatore
Tornatore-gården ble anlagt i 1865 og i tradisjonen tro ble deler av den oppdyrkede marken øremerket drueranker. Gården ligger på nordsiden av Europas høyeste aktive vulkan, Etna, og i 1910 videreutviklet Giuseppe Tornatore eiendommen med et vinhus i distriktet Piano Fiera og hadde samlet to hektar vinmark.
Interessen for Siciliansk vin har siden den gang skutt i været, og særlig når det gjelder vin fra marker i nærhet til Etna. Her har jordsmonnet karakteristisk vulkansk opprinnelse, og er et resultat av fragmentert lava, aske og lapilli. Etter Etnas utbrudd ble det dannet store daler med svart jord. Disse er både dype og svært fruktbare, og klimaet på Etnas nordside er mildt.
Siciliansk vin har fått mye oppmerksomhet grunnet kombinasjonen av jordsmonnet, klimaet og den store fagkunnskapen til produsentene. Bøndene dyrker hovedsakelig de lokale druene Nerello Mascalese, Carricante og Cataratto.
I dag eier Tornatore totalt 60 hektar vinmark i distriktene Bragaseggi, Piano Dei Daini, Zottorinotto, Pietrarizzo, Malpasso, Pietramarina, Torre Guarino, Carranco og Trimarchisa. Vinmarkene ligger på 550 til 700 meters høyde og alderen på rankene varierer fra tre til 40 år. All innhøsting gjøres for hånd, og druene vinifiseres med moderne produksjonsmetoder.