- Fisk
- Lam
- Lyst kjøtt
- Ost
- Skalldyr
- Storfe
- Svin
Vinmonopol nr.: | 3880801 |
---|---|
Produsent | De Wetshof Estate |
Årgang | 2021 |
Alkoholprosent | 13,5% |
Volum | 0,75 l |
Land | Robertson Valley / Sør-Afrika |
Drue | Chardonnay |
Sukker | 2,0 g/l |
Syre | 5,8 g/l |
Emballasjetype | Glass |
BATELEUR ENKELT VINMARK
Denne vimarken, er en av de eldste og beste Chardonnay vinmarker i Sør-Afrika. Den ble plantet i juli 1987 fra et helt spesielt utvalg av plantemateriale som hadde blitt importert fra Burgund noen år tidligere. Størrelsen på vinmarken er 3,51 Ha hvor det er plantet 13 668 vinstokker.
VINIFIKASJON
Druene er plukket på kjølig morgen for å fange de vakre elegante kompleksiteten til pære-dråper og sitrusfruktsmaker som karakteriserer denne vingårdens frukt. Når avstilkning, pressing og avsetning over natten er fullført, blir saften revet av fra sedimentene og flyttet til franske eikefat spesielt utvalgt av Monsieur Christian Radoux for å forbedre fruktkvaliteten under fatgjæring og modning. Etter gjæring forblir vinen på bunnfallet under kontrollerte temperaturer. Ukentlig omrøring (battonnage) av bunnfallet i fatene sikrer maksimal dybde av smaken frigjøres i vinen. Etter noen måneder blir vinene tatt av bunnfallet og returnert til fat for å fullføre modningen til den har nådd ønsket standard for tapping.
PRODUKTBESKRIVELSE
Bateleur (Terathopius ecaudatus) er en av Afrikas mest majestetiske rovfugler. Denne vinen ble oppkalt etter en ørn som er sjelden i både sin skjønnhet og forekomst som en hyllest til kraften og ynden til en skapning som er synonymt med vårt store kontinent.
Grusjord som stammer fra fjellbergarter rik på kalkstein og leire med høy pH gjør at denne enkeltvingårds-chardonnayen kan skildre et spekter av smaker innrammet i eleganse og kompleksitet, typiske trekk ved en klassisk Chardonnay. Sitrus- og pæredråper-noter er supplert med en spennende nøttighet, med elegant sitrus på finishen. Bateleur forbedres i dimensjon og kompleksitet med alderen og under de riktige lagringsforholdene kan den modnes i flasken i mange år. En elegant muskuløs vin.
Bateleur kan nytes til f.ex kremede fiskrettet, grillet hummer, lammelår samt stekte røde kjøttretter, så vel som med visse oster.
De Wetshof Estate
Navnet De Wetshof har vært synonymt med produksjon av vin i Sør-Afrika siden 1970-tallet. Som den første registrerte vingården i Robertson Wine Valley, har De Wetshof blitt kjent internasjonalt på grunn av den banebrytende rollen de har spilt i å introdusere denne edle burgundiske druen Chardonnay til landet. De Wet-familiens vinproduksjonsarv kan spores tilbake til 1694 da de første De Wets ankom Kapp. I dag er De Wetshof en av få tredjegenerasjons vingårder i Sør-Afrika. Her har Johann de Wet tiltrådt rollen som administrerende direktør, og er ansvarlig for De Wetshofs vingårder, mens bror Peter driver økonomi og logistikk. Begge er også aktivt involvert i vinproduksjon og strategi sammen med sin far Danie.
Danie er en pioner innen noble hvitviner i Sør-Afrika og har også introdusert røde varianter til Robertson Wine Valley. Utdannet ved Geisenheim-instituttet i Tyskland, et av verdens ledende sentre for studiet av vindyrking og kjellerteknologi, har Danie klart og utnytte det unike jordsmonnet til De Wetshof. Med omhyggelig oppmerksomhet på detaljer, og med toppmoderne teknologi som sørger for at arbeidet i kjelleren kompletterer gavene til naturens vingårder.
De Wetshof – House of Chardonnay
Med sine skarpe hvite bygninger, rosebusker og jakarandatrær, har eiendommen blitt et velkjent landemerke i Robertson-vindalen. Kjellerfasaden er basert på det anerkjente og historiske First Customs House i Cape Town, mens smakerommet/administrasjonskontorene er en kopi av Koopmans/De Wet House i Strand Street, Cape Town, som dateres tilbake til 1791. Begge bygningene ble designet. av Louis Michel Thibault en av de mest anerkjente arkitektene innen tidlig Cape-arkitektur.
Tusenvis av lokale og utenlandske turister besøker vingården De Wetshof hvert år for en smak av historien og et glimt inn i fremtiden til sørafrikansk vin.