Tilbake

Rødvin

Cortese Senia Nero dAvola 2017

269.70 NOK

Kjøp den på Vinmonopolet

Passer til

  • Lyst kjøtt
  • Ost
  • Småvilt
  • Storfe
  • Storvilt
  • 80% Friskhet
  • 60% Fylde
  • 40% Garvestoffer
Vinmonopol nr.: 10469001
Produsent Azienda Agricola Cortese
Årgang 2017
Alkoholprosent 13%
Volum 0,75 l
Land Italia / Sicilia
Drue Nero d'Avola
Sukker 1,2 g/l
Syre 6,0 g/l
Emballasjetype Glass

Vi gjærer druene i åpne barriquer i små partier på rundt 150 liter. Ved å bruke denne metoden er det ikke mulig å kontrollere temperaturen under gjæringen, men den overskrider aldri 18-24C°. Det lille volumet gjør at vinen justere seg naturlig.

Druene gjennomgår gjæring i 10-12 dager. Bruken av åpne tønner tillater oss å utføre «follatura» (manuelt dytte ned skinnene) så ofte som er nødvendig for naturlig og delikat ekstraksjon av farge og tanniner fra skinnet. Vi lar vinen være i kontakt med skallet i ca 20 dager etter gjæringen og deretter i totalt 30-35 dager. Når maserasjonen på skallene er avsluttet, legges vinen på barriques for den malolaktiske gjæringen, hvoretter den blir liggende på fat i 12 måneder før den tappes. Vinen lagres min. 6 måneder på flaske før den slippes på markedet.

Intens rubinrød farge. I munnen er det fremtredende mørke fruktnoter av plommer og bjørnebær, med nyanser av balsamico, lakris og johannesbrød. En veldig fyldig vin, med en forfriskende syre, og en lang finish som viser myke og intense tanniner.

Azienda Agricola Cortese

Den første innskytelsen til ekteparet Marina og Stefano Girelli etter overtagelsen av Azienda Agricola Cortese i 2016, var å replante vinmarkene i sin helhet. Etter et tiår med mislighold var rankene i forferdelig forfatning, men innhøstingen nærmet seg med stormskritt og ekteparet besluttet heller å forsøke å redde innhøstingen for så å iverksette mer radikale metoder.

Det ble aldri gjort og ekteparet har heller ikke angret på avgjørelsen. Selv om misligholdet var påtagelig, forstod Marina og Stefano Girelli at de gamle vinmarkene hadde helt unike kloner og at de modne druene var av svært høy kvalitet. Etter noen ukers intens aktivitet, ble innhøstingen startet den tredje uken i august i 2016.

 

I dag er gården i god stand, og ekteparet har satt seg grundig inn i vinrankenes unike kvaliteter. Driften er økologisk, og de produserer karakteristiske kvalitetsviner med en blanding av moderne teknologi og etter gamle sicilianske tradisjoner. Dette innebærer blant annet gjæring i terrakotta, en teknikk som muliggjør skallkontakt over lengre tid. En annen teknikk er gjæring i åpne fat. Med denne teknikken kan de lage mindre produksjoner av gangen – en slags mikrofermentering.

 

Besøk deres hjemmeside her.