-
Lam
-
Lyst kjøtt
-
Ost
-
Storfe
Vinmonopol nr.: | 15371101 |
---|---|
Produsent | Azienda Agricola Cortese |
Årgang | 2021 |
Alkoholprosent | 14,0% |
Volum | 0,75 l |
Land | Italia / Sicilia |
Drue | Nero d'Avola |
Sukker | 1 g/l |
Syre | 5,2 g/l |
Emballasjetype | Glass |
Hva er en vin uten svovel?
Svoveldioksid oppstår alltid under gjæringen av en vin, men poenget er at vi ikke tilsetter noe ekstra svovel for å kontrollere mikrobiologiske reaksjoner og oksidasjon. Hvis det utvises nøye omhu gjennom hele vinifiseringsprosessen, er det ikke mulig å tilsette svovel.
Hva oppnår dette?
Den resulterende vinen er i sin reneste form. Vår Nero d’Avola har en unik og særegen tekstur og viser drueegenskapene som fullstendig sunne og uforfalskede, noe som gjenspeiler vårt ønske om å være så nær naturen som mulig.
Druene er 100 % Nero d’Avola fra Azienda Agricola Cortese, vår økologiske eiendom i Vittoria, sørøst på Sicilia. Druene er svært nøye utvalgt for hånd i midten av september, brakt til vingården i små beholdere og behandlet umiddelbart.
Hovedmålet når man produserer en naturvin er å holde alt i vingården omhyggelig rent for å unngå mulig mikrobiologisk vekst, bortsett fra gjær for den primære gjæringen og bakterier for den malolaktiske gjæringen. Fermentering gjøres på vanlig måte og vi gjør overpumpingen i de tidlige stadiene av prosessen. Etter gjæring har vinen i kontakt med skallet i 3-4 dager, og pumper litt over for å holde lokket våt. Vinen er racked og deretter lagret, med omhyggelig forsiktighet for ikke å tillate kontakt med oksygen.
Vår Nostru Nero d’Avola er virkelig noe helt annet. Den har en unik munnfølelse, den er myk og godt avrundet, med de reneste sorte fruktsmakene som kommer gjennom.
Azienda Agricola Cortese
Den første innskytelsen til ekteparet Marina og Stefano Girelli etter overtagelsen av Azienda Agricola Cortese i 2016, var å replante vinmarkene i sin helhet. Etter et tiår med mislighold var rankene i forferdelig forfatning, men innhøstingen nærmet seg med stormskritt og ekteparet besluttet heller å forsøke å redde innhøstingen for så å iverksette mer radikale metoder.
Det ble aldri gjort og ekteparet har heller ikke angret på avgjørelsen. Selv om misligholdet var påtagelig, forstod Marina og Stefano Girelli at de gamle vinmarkene hadde helt unike kloner og at de modne druene var av svært høy kvalitet. Etter noen ukers intens aktivitet, ble innhøstingen startet den tredje uken i august i 2016.
I dag er gården i god stand, og ekteparet har satt seg grundig inn i vinrankenes unike kvaliteter. Driften er økologisk, og de produserer karakteristiske kvalitetsviner med en blanding av moderne teknologi og etter gamle sicilianske tradisjoner. Dette innebærer blant annet gjæring i terrakotta, en teknikk som muliggjør skallkontakt over lengre tid. En annen teknikk er gjæring i åpne fat. Med denne teknikken kan de lage mindre produksjoner av gangen – en slags mikrofermentering.