- Fisk
- Ost
Vinmonopol nr.: | 14757001 |
---|---|
Produsent | Chamonix |
Årgang | 2021 |
Alkoholprosent | 14,5% |
Volum | 0,75 l |
Land | Franschhoek (Valley) / Sør-Afrika |
Drue | Cabernet franc / Cabernet sauvignon / Merlot / Petit verdot |
Sukker | 2,6 g/l |
Syre | 5,5 g/l |
Emballasjetype | Glass |
Ved innhøsting er druene håndplukket og de gjennomgår en selektering av de beste drueklassene på sorteringsbordet før hele klasser gjæres i rustfritt stål, åpne trefat og betongtanker i 2 til 3 uker. Druene presses og etter malolaktisk gjæring modnes vinen i 18 måneder i 228l franske eikefat. (40% ny eik) De 4 druesortene holdes adskilt til den endelige blandingen før tapping.
Chamonix Troika har en dyp rubinrød farge, med dufter som minner om vanilje, søte modne kirsebær, bjørnebær og tobakkskrydder. Vinen er strukturert; fyldig, rund og glatt i munnen med rike frukt- og bærtoner, vinen oppleves harmonisk med flott lengde.
Chamonix
Chamonix ligger i hjertet av Cape Winelands og er en av Sør-Afrikas mest anerkjente vingårder. Beliggenheten høyt i den fruktbare Franschoek-dalen sikrer druerankene kjølig bris i de varme sommermånedene og steinrik, leirete jord, gir vinene egenart og stil.
Vingårdens historie strekker seg nesten 350 år tilbake i tid, og er i dag også kjent for sitt boutique-hotell. Med fritt utsyn over Franschoek-dalen, vinsmaking og kulinariske retter fra gårdens restaurant, har Chamonix blitt et populært mål for både lokale og andre besøkende.
Som ekte purister står minimal intervensjon og miljøbevisste jordbruksmetoder sentralt i vinproduksjonen. På denne måten kommer vingårdens beliggenhet og jordsmonn til sin rett og Chamonix mottok nylig prisen for Sør-Afrikas beste Cabernet Franc. Prisen føyer seg inn i en lang rekke utmerkelser vingården har mottatt og Chamonix er også kåret til «årets vingård» i Sør-Afrika av den anerkjente vinforfatteren John Platter.
Vinmarkene dekker cirka 50 dekar og den årlige produksjonen er på 115 000 flasker. Druene høstes for hånd og produksjonen følger tradisjonelle metoder som bruk av spontangjæring og ingen tilsetning av syre. Økologisk kompost pløyes tilbake til jorda, og bruk av grønnhøsting (lavt utbytte av druer per hektar) gir jevnt produksjonsvolum over tid. Vin fra Chamonix lagres godt, men kan også drikkes nå.