Tilbake

Rødvin

Chamonix Greywacke Pinotage 2018

319.00 NOK

Kjøp den på Vinmonopolet

Passer til

  • Lam
  • Småvilt
  • Storfe
  • Storvilt
  • 50% Friskhet
  • 70% Fylde
  • 60% Garvestoffer
Vinmonopol nr.: 14756801
Produsent Chamonix
Årgang 2018
Alkoholprosent 14%
Volum 0,75 l
Land Franschhoek (Valley) / Sør-Afrika
Drue Pinotage
Sukker 2 g/l
Syre 6,2 g/l
Emballasjetype Glass

Druene høstes inn for hånd, før de sorteres og gjæres i rustfrie ståltanker (karbonmaserasjon) i 14 dager med drueskinnet. En Ripasso-inspirerte teknikken brukes der delvis tørkede druer tilsettes og det gjøres ny gjæring i 7 dager. Druene presses og etter malolaktisk gjæring modnes vinen i 18 måneder på 228l franske eikefat. (20% ny eik)

Greywacke Pinotage har en dyp granatrød farge med skjær av mørke fioler. I nesen viser vinen komplekse dufter som minner om ville bær, krydder og kirsebær. I munnen har den en god konsentrasjon av rød og svarte frukter med hint av mørk sjokolade. Elegante balanserte tanniner, med en lang og dvelende finish som avslører en sødme med hint av lakris.

Chamonix

Chamonix ligger i hjertet av Cape Winelands og er en av Sør-Afrikas mest anerkjente vingårder. Beliggenheten høyt i den fruktbare Franschoek-dalen sikrer druerankene kjølig bris i de varme sommermånedene og steinrik, leirete jord, gir vinene egenart og stil.

Vingårdens historie strekker seg nesten 350 år tilbake i tid, og er i dag også kjent for sitt boutique-hotell. Med fritt utsyn over Franschoek-dalen, vinsmaking og kulinariske retter fra gårdens restaurant, har Chamonix blitt et populært mål for både lokale og andre besøkende.

 

 

 

 

Som ekte purister står minimal intervensjon og miljøbevisste jordbruksmetoder sentralt i vinproduksjonen. På denne måten kommer vingårdens beliggenhet og jordsmonn til sin rett og Chamonix mottok nylig prisen for Sør-Afrikas beste Cabernet Franc. Prisen føyer seg inn i en lang rekke utmerkelser vingården har mottatt og Chamonix er også kåret til «årets vingård» i Sør-Afrika av den anerkjente vinforfatteren John Platter.

 

Vinmarkene dekker cirka 50 dekar og den årlige produksjonen er på 115 000 flasker. Druene høstes for hånd og produksjonen følger tradisjonelle metoder som bruk av spontangjæring og ingen tilsetning av syre. Økologisk kompost pløyes tilbake til jorda, og bruk av grønnhøsting (lavt utbytte av druer per hektar) gir jevnt produksjonsvolum over tid. Vin fra Chamonix lagres godt, men kan også drikkes nå.

 

 

 

 

Besøk hjemmesiden deres her.