- Lyst kjøtt
- Ost
- Storfe
- Svin
Vinmonopol nr.: | 15924201 |
---|---|
Produsent | Cherubino Valsangiacomo |
Årgang | 2021 |
Alkoholprosent | 13,5% |
Volum | 0,75 l |
Land | Spain / Utiel-Requena |
Drue | Bobal |
Sukker | 2,5 g/l |
Syre | 5,5 g/l |
Emballasjetype | Glass |
Bobal druen hører hjemme i Utiel-Requena-regionen, sørøst i Spania, og er landets nest mest plantede druetype. Lokalt er Bobal er kjent for sin fruktige smak, myke tanniner og middels til høy syre.
Bobal de San Juan er lagd på druer fra 40-60 år gamle «viltvoksende» bush-vinranker, som ikke vannes, og som ligger i et kjøligere område ca 700 meter over havet. Vinen fermenteres og lagres 10 måneder i rå-betongtanker.
Vinen er tørr og frisk med middels kropp. (13,5% alkohol) Flott frukt konsentrasjon, som smaker av bjørnebær, granateple og lakris. Vinen drikker fortreffelig til kjøttretter med kylling, tradisjonell valenciansk paella og grillet kjøtt som svin, kanin eller biff.
Cherubino Valsangiacomo
Opprinnelsen til Cherubino Valsangiacomo dateres tilbake til 1831, i Sveits. Det året grunnla Vittore Valsangiacomo en vingård med navnet hans i Chiasso, i den sveitsiske kantonen Ticino, ved siden av grensen til Italia. Det er den første vingården i familien. På slutten av 1800-tallet bestemte sønnen hans Cherubino Valsangiacomo seg for å åpne et vineksportselskap i Valencia og Alicante, tiltrukket av de logistiske forholdene i havnene og den utmerkede frukten av landet. Cherubino, i likhet med sin far, legger navnet sitt til vingårdene
I 1890 hadde virksomheten vokst så mye at Cherubino Valsagiacomo hadde produksjonsfasiliteter i Chiva, Requena, Utiel, Monóvar, Yecla og El Grao de Valencia – denne siste forble selskapets hovedkontor til 1997. Det året gjorde Cherubino en viktig forpliktelse til å fremtiden og kvaliteten og flyttet til Chiva.
I 2002 ble vingårdene utvidet og modernisert ytterligere, og det ble bygget et nytt produksjonsanlegg og tappelinje.
I 2008 startet prosjektet Bobal de San Juan, som hadde som mål å lage 100% røde og roséviner fra gamle Bobal-vinstokker, gjæret og modnet i betongtanker. De gamle fasilitetene til kooperativet i San Juan ble tilpasset den nye måten å fremstille og lagre Bobal-druen, med fokus på å beholde særpreget i denne lokale druen.
Prosjektet ble fullført med anskaffelse av en vinmark på 10 hektar med over 100 år gamle Bobal bush-vinstokker, som ligger 750 meter over havet i Requena kommune.