-
Fisk
-
Lyst kjøtt
-
Ost
Vinmonopol nr.: | 19422301 |
---|---|
Produsent | Petit Vilain |
Årgang | 2024 |
Alkoholprosent | 11,5% |
Volum | 0,75 l |
Land | Frankrike / Savoie |
Drue | Jacquère |
Sukker | 0,7 g/l |
Syre | 6,05 g/l |
Emballasjetype | Glassflaske |
Jacquère-druen trives i den kalkrike jorden i de pre-alpine fjellene. På de sørøstvendte åssidene bader vinmarkene i sol hele dagen, mens den kjølige natteluften fra fjelltoppene stryker over vinrankene. Dette fjellklimaet gir vinen sin elegante friskhet og balanserte karakter.
Etter nøye klaring får juicen gjennomgå en langsom gjæring ved lav temperatur (15–17 °C) for å bevare de rene, friske aromaene og gi vinen en mykere, mer innbydende struktur. Deretter modnes den på fine bunnfall frem til våren, hvor den utvikler fylde og finesse før tapping.
Forførende lys strågul med delikate grønne refleksjoner. Duften er subtil og frisk, med landlige nyanser. I munnen åpner vinen seg opp i en eksplosjon av aromaer – sitrusskall, ferskenstein.
Perfekt som aperitiff, til skalldyr, grillet fisk med fennikel eller de uimotståelige ostespesialitetene fra Savoie – Fondue, Raclette og Tartiflette.
Petit Vilain
Petit Vilain ble født ut av et enkelt, men inspirerende øyeblikk. Aksel Hennie og hans beste venn, sittende i en fjellhytte, nyte rødvin og drømme om å lage sin egen. Den drømmen ble til virkelighet da de la ut på en reise for å bygge noe spesielt.
Petit Vilain er et resultat av deres lidenskap, dedikasjon og engasjement for å gi oss eksepsjonelle viner med en historie bak hver flaske.
Aksel jobber kun med små & ærlige vinbønder som lager vin med tydelig signatur.